#00a89c
1
0
Veure més
Veure menys
176

Festes

Festes

Començant a la nit de Reisos, on es realcen activitats per als més xicotets. Ens endinsem l'any festiu de la població.

Al gener, SANT ANTONIO el 17 de Gener, Patró de la Població. Tradicionalment, es realitzava la popular subhasta de congletes, típics pastissos realitzats per les mans expertes de les dones de la població en el forn mudejar del poble, després de l'elaboració, se subhasten les pastes en publique, on tothom pot participar i assaborir les exquisides pastes. Dau el cru de l'hivern i les dates, poc propícies per a la realització de l'esmentada festa, l'elaboració i subhasta dels congletes, s'ha traslladat a la segona setmana del mes d'Agost. No perdent la tradició de la benedicció d'animals, se segueix celebrant en la citada data.

Passem després a la festivitat de Setmana Santa, amb la trobada del Xiquet, típica processó en la qual les dones acompanyen a la verge en la seua trobada amb el xiquet nounat, acompanyat pels homes de la població. Després de la processó, es canten en l'Església els gojos de Pasqua.

En les mateixes dates se celebren típics berenars campestres per les pinedes que envolten la població, especialment, en la Font de la Salut.

En la segona setmana del mes d'agost, se celebren les festes en honor a la verge, reprenent-se la tradició de la subhasta dels congletes. En aquesta quinzena, es coordinen les activitats culturals amb les festives en tots els seus àmbits, combinant: exposicions, jocs infantils, vaquillas, espectacles a l'aire lliure, amb actes culturals, destacant la publicació de la revista AGUANAJ i les representacions teatrals a càrrec dels integrants de la ASOCIACIÓ CULTURAL.