Ayuntamiento de Higueras

Festes

 

Començant A La Nit de Reis, on es realcen activitats per als més menuts. Ens endinsem l'any festiu de la població.

Al Gener, SANT ANTONI el 17 de Gener, patró de la Població. Tradicionalment, es realitzava la popular subhasta de congletes, típics pastissos realitzats per les mans expertes de les dones de la població en el forn mudèjar del poble, després de l'elaboració, se subhasten les pastes en publique, on tot el món pot participar i assaborir les exquisides pastes. Dau el cru de l'hivern i les dates, poc propícies per a la realització de la mencionada festa, l'elaboració i subhasta dels congletes, s'ha traslladat a la segona setmana del mes d'agost. No perdent la tradició de la benedicció d'animals, es continua celebrant en l'esmentada data.

 

 

Passem després a la festivitat de Setmana Santa, amb la trobada del Xiquet, típica processó en què les dones acompanyen la verge en la seua trobada amb el xiquet xiquet de bolquers, acompanyat pels hòmens de la població. Després de la processó, es canten en l'Església els gojos de Pasqua.

En les mateixes dates se celebren típics berenars campestres per les pinedes que rodegen la població, en especial, en la Font de la Salut.

En la segona setmana del mes d'agost, se celebren les festes en honor a la verge, reprenent-se la tradició de la subhasta dels congletes. En esta quinzena, es coordinen les activitats culturals amb les festives en tots els seus àmbits, combinant: exposicions, jocs infantils, vaquetes, espectacles a l'aire lliure, amb actes culturals, destacant la publicació de la revista AGUANAJ i les representacions teatrals a càrrec dels integrants de l'ASSOCIACIÓ CULTURAL.

 

 

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal