Ayuntamiento de Higueras

Fauna

Fauna

La fauna és resultat de la diversitat de paisatges i ambients. Entre els amfibis podem trobar diverses espècies com el gripau comú (Bufo bufo), gripau corredor (Bufo calamita). Però l'espècie més interessant és el gallipato o venancio (Pleurodeles waltl) que troba el seu hàbitat en les basses de reg. Els rèptils estan representats per diverses espècies com el fardatxo o lagarto ocelado (Lacerta lepida), la sargantana colilarga (Psammodromus algirus), la colobra d'escala (Elaphe scalaris) i la colobra bastarda (Malpolon monspessulanus).

Les espècies més interessants de l'avifauna són sens dubte les rapaços, l'escassa i amenaçada àguila perdicera (Hieraaetus fasciatus) habita en la serra, en les masses boscoses troben un hàbitat idoni l'àguila culebrera (Circaetus gallicus), l'àguila calçada (Hieraaetus pennatus), l' azor (Accipiter gentilis). Entre les rapaços nocturnes podem trobar el cárabo

(Strix aluco), el mussol xinés (Asio otus) y el mussol real (Bubo bubo).

Altres aus típiques d'aquesta serra són el gaig (Garrulus glandarius), el trepador blau (Sitta europaea), el pitroig (Erithacus rubecula), el torcecuello (Jynx torquilla), el pinsà (Fringilia coelbs), etc.

La mastofauna està representada, entre uns altres, pel senglar (Sus scrofa), la rabosa (Vulpes vulpes), la garduña (Martes foina), la gineta (Genetta genetta) i el teixó (Meles meles).

Finalment esmentar, que existeixen unes 20 espècies de ratpenat, algunes d'elles de gran importància i en greu perill de extinció.

 

Imatges: 
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal