Ayuntamiento de Higueras

Climatologia

Higueras, com a població situada dins del Parc Natural coincideix tant en el seu climatologia com en vegetació i fauna amb la Serra de Espadán , aquesta, constitueix un enclavament singular en el qual, donada la seua gran extensió, s'arrepleguen les característiques climatològiques generals de tota la província de Castelló.

Posseeix un clima mediterrani, amb un fort període de sequera a l'estiu i amb un màxim pluviométric a la tardor matisades segons la influència marítima o continental

Els vents són canalitzats i canalitzats pel relleu que produeix un efecte barrera per la seua disposició (NW-SE) afavorint la penetració de corrents d'aire humit fins a zones profundes.

Les precipitacions es veuen influenciades pel relleu, donant-se en la Serra d'Espadá màxims relatius d'origen orogràfic. Igualment és notable el gran contrast entre la vessants d'ombria i solana, donada l'orientació de la Serra.

Les nevades són esporàdiques però les gelades són bastants freqüents, afavorides en les valls interiors per processos d'inversió tèrmica en les nits buidades d'hivern.

 

Imatges: 
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal